درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1404-03-02  |  2025-05-22  |  بروز شده در: 1404/03/02 - 16:16:3 FA | AR | PS | EN
برای بهبود روابط، طالبان و پاکستان سفیران جدید معرفی می‌کنند            بازداشت چهار تن در ارتباط با قاچاق قرص‌های مخدر «زیکپ» در کابل            ارسال تسلیحات به مرز افغانستان توسط کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی            حکومت طالبان حمله انتحاری در بلوچستان را محکوم کرد            دور پنجم مذاکرات ایران و امریکا فردا در رُم برگزار می شود             ترافیک سفر مخالفان طالبان به ایران            شکست پروژه غرب برای انزوای روسیه            دو کارمند سفارت رژیم اسرائیل در واشنگتن کشته شد            امریکا در حال بررسی معرفی طالبا به عنوان گروه تروریستی            ملا برادر: همه نهادها باید از داروهای تولید داخل استفاده کنند             متقی: برای توسعه افغانستان همکاری با چین و پاکستان مهم است            برتری خانگی النصر با گولزنی رونالدو             روبیو: کار روی از سرگیری روند انتقال همکاران هنوز هم ادامه دارد            تصویب معاهده استراتژیک تهران و مسکو از سوی پارلمان ایران            ۶۰ درصد افراد محروم از آموزش در افغانستان دختران اند            






تاریخ نشر: 1400/09/27 - 16:02:1
تعداد بازدید: 690
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

توییت ترامپ درباره ایران میلیاردها دلار به آمریکا خسارت زد

منابع خبری جزئیات جدیدی از توییت رئیس جمهور سابق آمریکا درباره ایران که به لو رفتن ماهواره جاسوسی آمریکا منجر شده منتشر کرده اند.

«یاهونیوز» در گزارشی به تشریح جزئیات مربوط به توییتی از «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا در سال ۲۰۱۹ پرداخته که او در آن یک ماهواره جاسوسی آمریکا را لو داده است. یک مقام سابق آمریکایی گفته این توییت «میلیاردها دلار» به آمریکا خسارت زده است.

به نوشته این رسانه، ترامپ روز ۲۰ اوت ۲۰۱۹ جلسه ای با گروهی از مقام های شورای امنیت ملی کاخ سفید از جمله «جینا هاسپل»، رئیس وقت سیا و «جان بولتون»، مشاور امنیتملی کاخ سفید داشته است.

مقام های آمریکایی در آن جلسه شادمان بودند، زیرا یک روز قبل ایران تلاش کرده بود ماهواره ای را به فضا بفرستد اما در پرتاب آن ناموفق بوده است.

طبق ادعای یاهونیوز، در آن جلسه، تصویر محرمانه ای از این آزمایش ناموفق که توسط ماهواره ها ضبط شده بود هم ارائه شد که نشان می دهد محل پرتاب آسیب دیده شده است.

این تصویر، نظر ترامپ را جلب کرد. یک مقام سابق دولت ترامپ گفت: «او دید که این تصویر خیلی تر و تمیز است و پرسید که می تواند آن را نگه دارد یا خیر. فردی که در حال ارائه توضیحات بود بعد از اندکی مکث پاسخ مثبت داد.»

مقام سابق آمریکایی که یکی از حاضران در آن جلسه بود گفته که حاضران در آن جلسه احساس خوبی درباره اینکه این تصویر نزد رئیس جمهور است نداشتند. او می گوید: «احتمالاً جینا و بقیه مقام های اطلاعاتی به ترامپ توصیه هایی مثل این مطرح کردند که کاری با این عکس انجام نده و آن را به کسی نشان نده. ولی ترامپ همه آنها را نادیده گرفت. ترامپ در پاسخ گفته بود: فقط می خواهم به این عکس نگاه کنم.»

ترامپ سرانجام یک ساعت بعد آن عکس را در توییتر منتشر کرد. رادیو ملی آمریکا ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ گزارش داد که این توییت ترامپ به لو رفتن نوع ماهواره جاسوسی آمریکا منجر شده است.

«مارکو لنگبروک» از رصدکنندگان سامانه های ماهواره ای که در هلند مستقر است در آن زمان به ان پی آر گفت تقریبا تردیدی وجود ندارد که عکسی که ترامپ از انفجار در سایت پرتاب موشک سمنان منتشر کرده، توسط ماهواره موسوم به «USA ۲۲۴» گرفته شده است.

این ماهواره که در سال ۲۰۱۱ توسط دفتر شناسایی ملی آمریکا به فضا پرتاب شد، یکی از محرمانه ترین ماهواره های آمریکاست و تقریبا تمام اطلاعات مربوط به آن سری نگه داشته شده است. با این وجود، لنگبروک می گوید به واسطه مدار حرکت و اندازه این ماهواره، اغلب متخصصان معتقدند که این ماهواره از نوع ماهواره های شناسایی چندین میلیارد دلاری «KH-11» است.

لنگبروک به ان پی آر گفته است: «این در اصل یک تلسکوپ بزرگ است که به تلسکوپ هابل چندان هم بی شباهت نیست، اما به جای آنکه به ستاره ها نگاه کند، رو به زمین است و از تمام جزئیات عکس برداری می کند.»

به نوشته ان پی آر، این عکس به شدت توجه افرادی که مسیر حرکت ماهواره ها را دنبال می کنند، جلب کرد. این افراد با توجه به نوری که از ماهواره ها ساطع می شود، حتی مسیر ماهواره های جاسوسی را نیز دنبال می کنند و با محاسبات ریاضی تشخیص می دهند که هر ماهواره در هر لحظه در حال رصد کدام نقطه از زمین است.

به نوشته ان پی آر، برخی از رصدکنندگان ماهواره با مدل سازی رایانه ای حتی زاویه برداشته شدن عکس را نیز شبیه سازی کرده اند. پیش از این برخی این گمانه را مطرح کرده بودند که این عکس توسط یک پهپاد یا هواپیمای جاسوسی برداشته شده باشد، اما محاسبات انجام شده توسط افرادی که ماهواره ها رصد می کنند، این گمانه زنی را رد می کند.

«ملیسا هنهام» از کارشناسان تصویربرداری ماهواره ای و معاون گروه «شبکه آزاد هسته ای» مستقر در وین یکی از افرادی بود که گمان می کرد این تصویر توسط یک پهپاد گرفته شده باشد.

او در آن زمان با بیان اینکه نحوه عملکرد این ماهواره غافلگیر شده، در مورد تبعات افشای این اطلاعات می گوید: «تصور می کنم که رقبای ایالات متحده هم این تصویر را بررسی خواهند کرد و آن را مهندسی معکوس می کنند تا دریابند که سنسور آن چطور کار می کند و در آن از چه نوع تکنیک پس از تولیدی، به کار رفته است؟»

یاهونیوز نوشته برخی از مقام های آمریکایی ابراز نگرنی کرده اند اقدام ترامپ در انتشار آن تصویر طبقه بندی شده به لو رفتن یکی از توانمندی های کلیدی جاسوسی آمریکا منجر شد که می تواند به ایران برای پنهان کردن برنامه های هسته ای و موشکی اش کمک کند.

یک مقام سابق آمریکا گفته ترامپ نمی توانسته تصویر مربوط به سایت سمنان را به صورت دیجیتالی به پیام خود در توییتر الصاق کرده باشد، زیرا دستگاه های الکترونیکی که برخی ها از آن برای دسترسی به جلسه های روزانه اطلاعاتی استفاده می کنند به اینترنت وصل نیستند. بنابراین، او احتمالا از یکی از دستیارانش خواسته از نسخه اصلی، عکسبرداری کرده و سپس آن را به صورت آنلاین منتشر کند.

یاهونیوز نوشته به نظر می رسد هدف ترامپ از انتشار آن عکس، مسخره کردن ایرانی ها و به رخ کشیدن قابلیت آمریکا برای خرابکاری در چنین آزمایش هایی باشد.

او در توییتی که به همراه عکس منتشر کرده بود نوشت: «ایالات متحده آمریکا نقشی در تصادف فاجعه بار هنگام پرتاب ماهواره بر سفیر در سایت سمنان ایران نداشت. برای ایرانی ها هنگام تلاش برای تعیین اینکه چه اتفاقی در آن سایت افتاده بهترین آرزوها را دارم.»

مقام های آمریکایی از اختیارات نامحدودی برای خارج کردن اطلاعات از رده بندی محرمانه برخوردارند اما تصمیم ترامپ به انتشار این تصویر از یک ماهواره جاسوسی آمریکا، بدون مشورت با دیگر دستگاه ها یا کاستن از کیفیت تصویر و آن هم با آن سرعت اقدامی بی سابقه بود.

یاهونیوز نوشته با آنکه مسیرهای گردشی ماهواره های آمریکا برای دستگاه های اطلاعاتی کشورهای دشمن آمریکا، محققان دانشگاهی و پژوهشگران نجوم مشخص است اما تصاویر به دست آمده از این ماهواره ها معمولاً به شدت محرمانه هستند.

یک مقام سابق آمریکایی گفته جامعه اطلاعاتی به شدت از اقدام ترامپ ناخرسند شده. یک مقام اطلاعاتی سابق آمریکا بعد از آن توییت با ترامپ تماس گرفته و با لحنی تند از او پرسیده «در کاخ سفید چه خبر است؟»

یک مقام سابق آمریکایی گفته انتشار آن تصویر کار «به شدت احمقانه و زیان باری بود.»

رئیس جمهور سابق آمریکا در حالی با شادمانی این اطلاعات طبقه بندی شده آمریکا را لو داد که دولت ایران تأکید کرده بود که در این حادثه به ماهواره ایرانی آسیبی نرسیده و دلیل انفجار نیز یک نقص فنی بوده است.

«علی ربیعی» سخنگوی وقت دولت در این رابطه گفت: «انفجار در سکو زمانی روی داده که هنوز ماهواره ای به سکو منتقل نشده بود و اساسا حادثه در محل آزمایش بوده است و نه در محل پرتاب.»

یک مقام سابق آمریکایی برآورد کرده که انتشار این تصویر میلیاردها دلار به آمریکا خسارت زد. این مقام گفت: «هدیه ای که به ایرانی ها داده شد این بود که آنها گفتند اوه، آمریکایی ها این سری از ماهواره ها را دارند و ما الان از آن خبر داریم.»

این مقام سابق گفت: «به این دلیل که آنها رزولوشن تصویر به دست آمده از این ماهواره را دیدند.»

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/24821


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

ترافیک سفر مخالفان طالبان به ایران


جنگ تبلیغاتی پاکستان علیه طالبان


آیا روسیه قصد کنترول پایگاه هوایی بگرام را دارد؟


کاهش وابستگی افغانستان به پاکستان، تجارت با ایران وهند


شمشیر خمیده رهبران عربی مقابل قاتل غزه


ترامپ اعراب را در متن و اسراییل به حاشیه راند


بازی ترس و منافع چین با حکومت طالبان


آیا جنگ هند و پاکستان برنده داشت؟


ایران، مهمترین موضوع سفر ترامپ به خاورمیانه است


ستیز خاموش با هند و معامله با چین و امریکا


چالش جدید پاکستان، جنگ با هند، سازش با طالبان


حکومت طالبان جانب کی را می‎گیرد، هند یا پاکستان ؟


گرفتاری پناهجویان جنگ پهبادی هند و پاکستان


طرح سیاسی سازمان ملل؛ یا لابی‌گری برای طالبان


گذاشتن نیمکت سرخ برای تغییر وضعیت زنان افغان کافی نیست


حذف سمت معاونت سیاسی حکومت طالبان به چی معناست؟


چرا تنش‌ میان هند و پاکستان خطرناک است؟


هند در افغانستان به دنبال چیست؟


نگاهی به سیاست جدید روسیه با حکومت طالبان


بحران اقتصادی طالبان، معاش کارمندان حکومتی کاهش یافت


پشیمانی پاکستان از حمایت تروریزم برای غرب


در تنش میان هند و پاکستان حکومت طالبان کی را می گیرد؟


افزایش تنش های هند و پاکستان دو همسایه اتمی


هراس شرق از بازگشت غرب به افغانستان


دلیل رویکرد تازه‌ مسکو برای همکاری با حکومت طالبان





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

دیدار معاون وزارت داخله طالبان با رئیس دفتر یوناما

برای بهبود روابط، طالبان و پاکستان سفیران جدید معرفی می‌کنند

بازداشت چهار تن در ارتباط با قاچاق قرص‌های مخدر «زیکپ» در کابل

ارسال تسلیحات به مرز افغانستان توسط کشورهای عضو پیمان امنیت جمعی

حکومت طالبان حمله انتحاری در بلوچستان را محکوم کرد

دور پنجم مذاکرات ایران و امریکا فردا در رُم برگزار می شود

ترافیک سفر مخالفان طالبان به ایران

شکست پروژه غرب برای انزوای روسیه

دو کارمند سفارت رژیم اسرائیل در واشنگتن کشته شد

امریکا در حال بررسی معرفی طالبا به عنوان گروه تروریستی

ملا برادر: همه نهادها باید از داروهای تولید داخل استفاده کنند

متقی: برای توسعه افغانستان همکاری با چین و پاکستان مهم است

برتری خانگی النصر با گولزنی رونالدو

روبیو: کار روی از سرگیری روند انتقال همکاران هنوز هم ادامه دارد

تصویب معاهده استراتژیک تهران و مسکو از سوی پارلمان ایران

۶۰ درصد افراد محروم از آموزش در افغانستان دختران اند

ایران در حال بررسی شرکت یا عدم شرکت در دور بعدی مذاکرات

انتقاد سازمان دیدبان حقوق بشر از انگلیس و استرالیا

گفتگوی مقامات ترکیه و چین با محوریت افغانستان

جانباختن هفت معدنچی در معدن زغال‌‌سنگ سمنگان

شرط گذاری طالبان برای تعامل با جهان

هشدار امریکا از یک جنگ داخلی جدید در سوریه

آمادگی ایران به همکاری در حوزه معادن با حکومت طالبان

واکنش یمن به بیانیه اخیر شورای اروپا

حکومت طالبان خواستار گسترش همکاری‌های اقتصادی میان کشورهای منطقه شد


خبرهای پزشکی


خبرگزاری انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.